Gå direkt till sidans innehåll

Ny statistik: Konsumtionskompassen

Delmål SE. 9. 5

Vi har tagit fram förslag på hur statistik på utsläppen från hushållens konsumtion från SEIs verktyg Konsumtionskompassen kan visas i miljöbarometern.

Det nya verktyget Konsumtionskompassen som mäter utsläpp på konsumtionsnivå lanserades av SEI (Stockholm Environment Institute) i våras. Verktyget har utvecklats i nära samarbete med Kalmar och Umeå kommun samt företaget InsightOne. Det digitala verktyget kan användas för att illustrera, analysera och minska utsläppen från konsumtion ner på postnummernivå.

Jämför med andra och se vad som påverkar mest

Vi har valt ut statistik till två indikatorer att visa i Miljöbarometern, men självklart kan ni välja att hämta mer data direkt från Konsumtionskompassen. Den första är en jämförelse av totalutsläppen per person från hushållens konsumtion i kommunen jämfört med riket, länet och kommungruppen. Den andra visar vilka konsumtionskategorier utsläppen i kommunen kommer ifrån.

Beställ indikatorerna till er barometer

Är ni intresserade av att lägga till detta i en befintligt redovisning? Vi hjälper er att skapa indikatorerna, hämta data från konsumtionskompassen och kommentera resultatet i er kommun. Kontakta oss för att beställa. Vill ni diskutera andra sätt att redovisa data från konsumtionskompassen i er barometer kan ni boka ett möte med oss.

Uppdaterad: 2024-02-13