Gå direkt till sidans innehåll

Lansering av Hållbarometern i Vaxholm

Delmål SE. 9. 19

Vaxholm stads Hållbarometer visar nuläge, hållbarhetsmål, och inspiration till dig som kommuninvånare, med idéer om hur du kan bidra till att ställa om till ett hållbart samhälle.

Under torsdagen var Miljöbarometern på plats i Vaxholm för presentation av stadens nya Hållbarometer utbildning och öppet hus för alla intresserade. Representanter från olika delar av kommunen kom förbi och kunde också delta i quiz och vinna priser om de lyckades hitta rätt information på den nya webbplatsen.

Hållbarometern visar upp nio temaområden; natur, vatten, klimat, trafik, energi, avfall, hälsa, trygghet och delaktighet samt arbete och utbildning. Under Kommunens hållbarhetsarbete beskrivs också kommunens utmaningar och insatser relaterat till utvalda globala hållbarhetsmål.

Skylt om Hållbarometern utanför öppet hus i Vaxholm

– Förhoppningen är att Hållbarometern ska skapa intresse för hållbarhetsfrågor och vara en kunskapsbank, inte bara för kommunanställda och lokala politiker utan också för alla Vaxholmsbor som vill veta mera, säger Kristina Eriksson, hållbarhetsstrateg i Vaxholms stad. Det ska vara ett levande verktyg som vi bygger på och förbättrar vartefter.

Uppdaterad: 2024-04-12