Gå direkt till sidans innehåll

Importera data från Kolada

Artikel

Från version 3.7 av verktyget kan du enklare importera data från SKR:s databas Kolada via API. Det går alltså att matcha indikatorer som finns i Koladas databas med de ni valt ut till er barometer, och hämta data direkt.

Vad är Kolada?

Kolada en databas som drivs av Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA), och en otrolig resurs för kommuner och regioner. Det är en öppen och kostnadsfri databas med drygt 6000 nyckeltal på regional och lokal nivå, och flera olika analysfunktioner. Syftet med Kolada är att stödja arbetet med analys, jämförelser och uppföljning i kommuner och regioner.

Varför ska man visa data från Kolada i sin barometer?

I en barometer kan ni använda redan framtagna nyckeltal som finns i Kolada och koppla dem till lokala mål, uppföljning av program och planer eller utvalda temamområden. Ni kan välja vilka jämförelser som ska göras, bedöma tillståndet, kommentera utvecklingen och visa information om hur kommunen arbetar.

Hur görs en import?

Gå till Arkivmenyn och välj Importera mätdata. I importrutan som då visas anger du Kolada som datakälla. Sedan kan du välja vilka indikatorer, mätområden och år du vill hämta data för. Det du fyller i här sparas också till nästa import.

Video om import från Kolada

Se videon nedan om hur du gör en import från Kolada:

Uppdaterad: 2024-10-15