Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Miljöbarometerns nyhetsarkiv 2011

Mer information

Nyheter i urval

Eskilstuna kommun väljer Miljöbarometern

Eskilstuna väljer Miljöbarometern

2011-11-15: Vi välkomnar Eskilstuna kommun i Södermanlands län som ny användare av Miljöbarometern. Därmed blir Eskilstuna en av 17 kommuner i Sverige, Norge och Danmark som kommer att skapa en transparent och användarvänlig miljöredovisning på webben.

Malmö publicerar miljöbarometer

Miljöbarometern visar hur Malmö mår

2011-11-02: Från och med idag kan alla malmöbor och andra intresserade följa utvecklingen i arbetet för att nå Malmös miljömål på nätet i Miljöbarometern. "Vi i Malmö har prisats för vårt miljöarbete om och om igen, men vi har massor kvar att göra och det är viktigt att veta att vi är på rätt väg. Miljöbarometern hjälper oss att hålla koll på miljötillståndet i Malmö", säger Katarina Pelin, miljödirektör Malmö stad.

Borås Miljöbarometer

Nu publiceras Borås Miljöbarometer

2011-10-31: Nu kan alla Boråsare ta del av kommunens miljöutveckling med hjälp av verktyget Miljöbarometern. Att göra Borås till en av landets främsta miljökommuner lyftes fram som en av framtidens utmaningar i Borås Stads budget 2011. "Genom Miljöbarometern kan vi hålla koll på att utvecklingen går åt rätt håll och får samtidigt hjälp med hur vi ska prioritera framtida miljösatsningar" sägar Monica Hellström, 1:e miljöinspektör i Borås Stad.

Nu publiceras Uddevallas miljöbarometer

Nu publiceras Uddevallas miljöbarometer

2011-10-03: Nu erbjuder även Uddevalla kommun sina invånare att ta del kommunens miljöarbete via Miljöbarometern. "Medborgarna ska kunna ta del av miljöarbetet på ett enkelt sätt, det är därför vi använder Miljöbarometern", säger Birgitte Johansson, miljösamordnare.

Startsida Jönköpings hållbarometer

Nu publiceras Jönköpings Hållbarometer

2011-07-08: Idag publiceras Hållbarometern på jonkoping.se. På Hållbarometern redovisas både kommunens miljömålsarbete och de övergripande målen från verksamhet- och investeringsplanen. Hållbarometern kommer att underlätta både för oss som arbetar med miljöfrågor och allmänhet, skolelever eller andra som söker lokal miljöinformation", säger miljöstrateg Annelie Wiklund.

Miljöaktuellt #6, 2011

Sveriges kommuner miljörankade

2011-06-29: Tidningen Miljöaktuellt har för tredje året i rad rankat Sveriges kommuner ur miljösynpunkt. Nytt för i år är att resultatet redovisas med hjälp av Miljöbarometern. I webbredovisningen kan du kolla resultatet för din egen kommun eller följa utvecklingen fråga för fråga.

Odense stadshus

Odense först i Danmark med Miljöbarometern

2011-03-27: Miljöbarometern har i veckan levererats till Odense kommun. Odense är Danmarks tredje största stad och har som mål att bli Danmarks mest hållbara storstad. Miljöbarometern kommer inledningsvis att användas för att redovisa Odenses ambitiösa Miljöprogram.

Botkyrka kommun

Botkyrka kommun väljer Miljöbarometern

2011-03-17: Vi välkomnar Botkyrka kommun i södra Stockholm som ny användare av Miljöbarometern. Botkyrka kommer att använda Miljöbarometern bland annat för att redovisa miljötillståndet i kommunen.

EMAS-registrerad kommun

Uddevalla kommun väljer Miljöbarometern

2011-02-11: Uddevalla är Sveriges första EMAS-registrerade kommun. EMAS-registreringen innebär krav på miljömål, uppföljning samt att kommunen tar fram en årlig miljöredovisning som ska publiceras offentligt. I detta arbete kommer Uddevalla kommun att använda Miljöbarometern.

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05