Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Miljöbarometerns nyhetsarkiv 2010

Mer information

Nyheter i urval

Jönköpings kommun

Jönköpings kommun väljer Miljöbarometern

2010-12-13: Vi är mycket glada över att välkomna Jönköpings kommun som vår 14:e kund. Jönköping ska använda Miljöbarometern för att följa upp och redovisa sitt miljö- och hållbarhetsarbete. "Förutom att redovisningen sker på ett mer lättillgängligt sätt än i motsvarande pappersdokument kommer den att innehålla tydlig information om hur långt vi kommit i arbetet." säger Annelie Wiklund, Miljöstrateg i Jönköping.

Nu publiceras Kristianstads miljöbarometer

Nu publiceras Kristianstads miljöbarometer

2010-12-06: Kristianstads kommun bjuder idag in till pressträff för att lansera sin Miljöbarometer. "Vi är stolta över att presentera miljöbarometern. Miljöbarometern kommer att vara en resurs för oss som arbetar med miljöfrågor, men också ge information till intresserad allmänhet och skolelever som söker data för sina arbeten", säger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Danielsson.

Huddinge kommun, flagga

Huddinge kommun väljer Miljöbarometern

2010-04-01: Miljöbarometern levereras till Huddinge kommun. Huddinge är en av Sveriges första ekokommuner och har ett omfattande agenda 21-arbete. Kommunen har bland annat tagit fram årliga miljöbokslut sedan 1999. Arbetet med nästa miljöbokslut kommer att förenklas genom införandet av Miljöbarometern.

Kristianstad kommun

Kristianstad väljer Miljöbarometern

2010-01-15: Klimatkommunen Kristianstad ska använda Miljöbarometern för att redovisa lokala miljömål för invånare och politiker i kommunen. Kristianstad har ett ambitiöst miljöarbete och utsågs till Sveriges bästa klimatkommun av Naturskyddsföreningen 2005. Dessutom pågår ett intensivt naturvårdsarbete inom ramen för biosfärområdet Kristianstads Vattenrike.

Oslo kommune

Oslo först i Norge med Miljöbarometern

2010-02-01: Oslo blir första kommun utanför Sverige att använda Miljöbarometern. Miljöbarometern har översatts till norska och kommer att integreras i den befintliga informationsstrukturen på Oslos Miljöportal. Miljöbarometern ska användas för att redovisa miljöstatus för Oslo och för att följa om staden når målen i sitt miljöprogram.

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05