Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Miljöbarometern AB

Följ oss på Mynewsdesk

Mer information

Gå direkt till...

Enkelt för alla att följa upp Nackas miljömål

2017-02-21: Nu kan alla enkelt kolla hur miljön i Nacka utvecklas och hur Nacka kommun klarar de lokala miljömålen. Ett nytt verktyg på webben gör det lätt för vem som helst att se hur nära miljömålen Nacka ligger, till exempel vad gäller hushållens avfall, utsläpp av växthusgaser och hur mycket ekologisk mat kommunens verksamheter köper in.

Följ Lidköpings arbete med klimat och miljö

2015-04-23: Nu kan du enkelt följa hur Lidköpings kommuns arbete med energi, klimat och miljö går framåt via verktyget Miljöbarometern på lidkoping.se. Fokus ligger idag på att visa kommunens plan för energi och klimat och hur vi jobbar för att nå målen i den.

Följ miljöutvecklingen i östra Skaraborg

2013-11-07: Imorgon inviger kommunalråden från Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro den nya webbplatsen Miljöbarometern för östra Skaraborg. Här kan invånare och anställda följa miljöutvecklingen i kommunerna. Miljöbarometern är en resurs för alla som söker fakta om miljösituationen eller vill veta mer om kommunernas miljöarbete.

Järfälla firar publiceringen av miljöbarometern

2012-12-04: Fredagen den 23:e november publicerades "Miljöläget i Järfälla" som är kommunens miljöbarometer. Här kan invånare, anställda och beslutsfattare följa om kommunens miljömål uppfylls.Lanseringen firades med en vernissage under tisdagen där ungefär hundra kommunanställda samlades i kommunalhuset i Jakobsberg.

Sveriges kommuner miljörankade, 2012

2012-07-02: Eskilstuna hamnar i topp i 2012 års miljörankning. På andra och tredje plats kommer Örebro och Malmö. Det står klart när Miljöaktuellt presenterar resultatet från sin årliga undersökning av kommunernas miljöarbete. Hela undersökningen "Sveriges Miljöbästa kommun" är tillgänglig på webben via verktyget Miljöbarometern.

Följ utvecklingen av Malmös miljömål

2011-11-02: Från och med idag kan alla malmöbor och andra intresserade följa utvecklingen i arbetet för att nå Malmös miljömål på nätet i Malmös miljöbarometer.

Nu publiceras Borås Miljöbarometer

2011-10-31: Nu kan alla Boråsare ta del av kommunens miljöutveckling med hjälp av verktyget Miljöbarometern. Miljöbarometern är en resurs för alla som söker fakta om miljösituationen i Borås eller vill veta mer om kommunens miljöarbete.

Uddevalla kommun redovisar miljöarbetet på webben

2011-10-03: Nu erbjuder även Uddevalla kommun sina invånare att ta del kommunens miljöarbete via verktyget Miljöbarometern. Miljöbarometern visar på ett lättfattligt sätt hur bra Uddevalla ligger till i olika miljöfrågor.

Sveriges kommuner miljörankade, 2011

2011-08-10: Lund är Sveriges miljöbästa kommun, därefter kommer Örebro och Malmö. Detta visar tidningen Miljöaktuellts årliga kommunrankning. Nytt för i år är att resultatet redovisas i en sökbar databas på webben. Här kan du kolla resultatet för din egen kommun eller följa utvecklingen fråga för fråga.

Nu publiceras Jönköpings Hållbarometer

2011-07-11: Vill du veta hur miljön i Jönköping utvecklas? Vill du ta del av kommunens hållbarhetsarbete? Med hjälp av den nya webbtjänsten Hållbarometern kan du själv analysera och följa utvecklingen, det vill säga, den hjälper dig att mäta trycket i den hållbara utvecklingen i Jönköping!

Nu publiceras Kristianstads miljöbarometer

2010-12-06: Vill du veta hur miljön mår i Kristianstad? Har du funderat över luftkvaliteten eller hur det går för hotade arter i vattenriket? Då är miljöbarometern något för dig.

Pulsen är hög på Helsingborgs miljöarbete

2007-04-13: Miljöarbetet i Helsingborg går åt rätt håll, mot en bättre miljö. Det kan du se om du går in på Helsingborgs miljöbarometer som idag har lanserats på Internet.

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05