Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Övriga nyheter

Nyheter från Miljöbarometern. Kategori: Övriga nyheter

Mer information

Nyheter i urval

 Hållbar kommun 2013

Träffa oss på Hållbar kommun 2013

2013-10-23: Den 5 november anordnar Miljöaktuellt konferensen Hållbar kommun 2013. Vi finns på plats för att visa hur kommuner kan förbättra sin miljökommunikation och effektivisera sitt miljöstrategiska arbete med hjälp av Miljöbarometern. Hoppas att vi ses där!

Johanna Edestav

Ny medarbetare till Miljöbarometern

2013-03-11: Vi välkomnar Johanna Edestav, nyanställd miljökonsult på Miljöbarometern. Johanna är miljövetare och kommer närmast från Järfälla kommun. I och med rekryteringen har vi nu utökade möjligheter att hjälpa våra kunder med datainsamling, miljöredovisning och miljöutredning.

Goda exempel på hållbarhetsarbete i Norden

Goda exempel på lokalt hållbarhetsarbete

I en ny rapport från den norska stiftelsen Idébanken presenteras flera goda exempel på lokalt hållbarhetsarbete i Norden. Ett sådant exempel är Stockholms mobilitetsarbete där även Miljöbarometern uppmärksammas. Genom att sprida goda exempel vill Idébaneken inspirera andra och visa att det finns en stor potential att öka takten i hållbarhetsarbetet.

Johanna Pettersson, agenda 21-samordnare

Se en film om Huddinges miljöbarometer!

Johanna Pettersson på Huddinge kommun berättar om miljöbarometern - det verktyg som kommunen använder för att mäta hur det står till med miljön i Huddinge.

Almedalen, Visby

Träffa oss i Almedalen

2012-07-02: Ska du till Almedalen? Besök gärna vår monter i Miljöaktuellt arena på Gotlands muséum den 4-5 juli. Vi finns på plats för att presentera Miljöaktuellts kommunrankning och visa hur kommuner och andra organisationer kan förbättra sin miljökommunikation och effektivisera sitt miljöstrategiska arbete.

Ny tjänst: Prenumerera på nyckeltal

Ny tjänst: Prenumerera på nyckeltal

2012-05-23: Att som enskild kommun samla in all miljödata som finns tillgänglig i nationella databaser kan vara tidskrävande. För att rationalisera och förenkla arbetet erbjuder Miljöbarometern nu prenumeration på nyckeltal.

Konferensen iMorgon grön

Träffa oss på konferensen iMorgon grön

2012-04-23: Den 9 maj anordnar tidningen Miljö & Utveckling konferensen iMorgon grön. Den handlar om strategier, om att sätta upp rimliga mål och om att följa upp dem på ett smart och effektivt sätt. Miljöbarometern är konferenspartner och finns på plats för att demonstrera verktyget och svara på frågor.

Huvudsta gård

Tack för en lyckad användarträff

2012-04-12: 24 strateger, miljösamordnare och kommunikatörer från hela 16 kommuner runtom i Sverige och Norge deltog i årets användarträff på Hufvudsta gård i Stockholm. Vi fick in flera goda idéer till förbättringar av verktyget och har nu en bra bild av hur vi ska prioritera utvecklingsarbetet framöver.

Open Stockholm Award

Stockholms miljöbarometer öppnas upp

2012-03-13: Idag lanserar Stockholms stad tävlingen Open Stockholm Award och publicerar samtidigt data från Stockholms miljöbarometer som öppen data. Syftet är att tillgängliggöra offentlig data för programvaruutvecklare.

Miljöbarometerns användarträff 2012

Välkommen till användarträff 2012

2012-02-29: Årets träff för användare av Miljöbarometern går av stapeln den 26 mars. Användarna bjuds in för att utbyta erfarenheter med varandra, diskutera utvecklingen av verktyget Miljöbarometern och inspireras i arbetet med miljö- och hållbarhetsredovisning.

Frameworks ny återförsäljare i Norge

Frameworks ny återförsäljare i Norge

2012-02-21: Vi är mycket glada över att tillkännage ett samarbete mellan Miljöbarometern Sverige och norska Frameworks. Samarbetet innebär att Frameworks blir exklusiv återförsäljare av Miljöbarometern i Norge.

Miljöbarometern blir internationell

Miljöbarometern blir internationell

2012-01-30: Miljöbarometern finns nu i en norsk och en dansk version. För att underlätta för norsk- och danskspråkiga kunder och andra som vill veta mer om Miljöbarometern har en norsk respektive dansk version av webbplatsen lanserats. På webbplatserna kan du bland annat hitta information om Miljöbarometern, nyheter och länkar till befintliga kunders redovisningar.

Så här kan du använda MiljöbarometernSå här kan du använda Miljöbarometern

2012-01-25: Nu lanserar vi en demosida på miljobarometern.se. Här kan du som är intresserad av att veta mer om hur Miljöbarometern används få den information du behöver. Du hittar inspiration och kan se exempel på hur Miljöbarometern används av våra kunder för att redovisa allt ifrån miljömål till folkhälsa.

Välbesökt användarträff i Stockholm

2009-03-23: 17 personer från åtta kommuner deltog vid årets användarträff på Hufvudsta gård i Stockholm. På användarträffen presenterades nyheter i version 2.5 och vi diskuterade hur verktyget kan förbättras i kommande versioner. Marcus Ihre från SIS berättade även om arbetet med den nya standarden för hållbarhetsarbete i kommuner och regioner.

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05