Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Lanseringar

Nyheter från Miljöbarometern. Kategori: Lanseringar

Mer information

Nyheter i urval

Nackas miljöbarometer

Koll på Nackas miljömål i Miljöbarometern

2017-02-20: Idag publiceras Nackas nya miljöbarometer. Webbplatsen presenterades under eftermiddagen för Nackas miljömålskommitté. "Vi vill vara så transparenta som möjligt för att också Nackaborna ska kunna följa utvecklingen och bidra i miljöarbetet. Miljöbarometern är lätt att läsa och fungerar för såväl skolelever som studenter och företagare", säger hållbarhetsstrateg Sabina Nilsson.

Umeås livsmiljöbarometer

Umeå redovisar hållbarhet med Miljöbarometern

Umeå kommun har lanserat en ny livsmiljöbarometer. Syftet är att lyfta fram hållbarhetsarbetet och förbättra informationen om miljö, folkhälsa, jämställdhet och hållbar tillväxt.

Invigning av Miljöbarometern för östra Skaraborg

Idag invigs miljöbarometern för östra Skaraborg

2013-11-08: Idag invigde kommunalråden från Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro Miljöbarometern för östra Skaraborg. Här kan invånare och anställda följa miljöutvecklingen i de fem kommunerna. Vi på Miljöbarometern har haft ett helhetsansvar för uppdraget och har även tagit fram en rapport över miljöutvecklingen.

Vernissage för Miljöbarometern i Järfälla

Järfälla firar publiceringen av sin miljöbarometer

2012-11-29: I fredags publicerades "Miljöläget i Järfälla" som är kommunens miljöbarometer. Lanseringen firades med en vernissage där ett hundratal kommunanställda samlades i kommunalhuset i Jakobsberg.

Botkyrkas miljöbarometer

Nu publicerar Botkyrka kommun sin miljöbarometer

2012-11-27: Botkyrka kommun i södra Stockholm publicerar nu sin miljöbarometer, där invånare och andra intresserade kan följa miljöutvecklingen i kommunen. I Miljöbarometern finns ett 70-tal indikatorer som var och en säger något om miljötillståndet.

Sveriges Miljöbästa kommun 2012 utsedd

Sveriges miljöbästa kommun 2012 utsedd

2012-06-28: Eskilstuna hamnar i topp i 2012 års miljörankning. På andra och tredje plats kommer Örebro och Malmö. Det står klart när Miljöaktuellt presenterar resultatet från sin årliga undersökning av kommunernas miljöarbete. Hela undersökningen "Sveriges Miljöbästa kommun" är tillgänglig på webben via verktyget Miljöbarometern.

Stockholms stadshus

Nytt miljöprogram för Stockholms stad

2012-01-31: Igår antog Kommunfullmäktige ett nytt miljöprogram, för perioden 2012-2015 för Stockholms stad. Miljöprogrammet redovisas med hjälp av Miljöbarometern.

Malmö publicerar miljöbarometer

Miljöbarometern visar hur Malmö mår

2011-11-02: Från och med idag kan alla malmöbor och andra intresserade följa utvecklingen i arbetet för att nå Malmös miljömål på nätet i Miljöbarometern. "Vi i Malmö har prisats för vårt miljöarbete om och om igen, men vi har massor kvar att göra och det är viktigt att veta att vi är på rätt väg. Miljöbarometern hjälper oss att hålla koll på miljötillståndet i Malmö", säger Katarina Pelin, miljödirektör Malmö stad.

Borås Miljöbarometer

Nu publiceras Borås Miljöbarometer

2011-10-31: Nu kan alla Boråsare ta del av kommunens miljöutveckling med hjälp av verktyget Miljöbarometern. Att göra Borås till en av landets främsta miljökommuner lyftes fram som en av framtidens utmaningar i Borås Stads budget 2011. "Genom Miljöbarometern kan vi hålla koll på att utvecklingen går åt rätt håll och får samtidigt hjälp med hur vi ska prioritera framtida miljösatsningar" sägar Monica Hellström, 1:e miljöinspektör i Borås Stad.

Nu publiceras Uddevallas miljöbarometer

Nu publiceras Uddevallas miljöbarometer

2011-10-03: Nu erbjuder även Uddevalla kommun sina invånare att ta del kommunens miljöarbete via Miljöbarometern. "Medborgarna ska kunna ta del av miljöarbetet på ett enkelt sätt, det är därför vi använder Miljöbarometern", säger Birgitte Johansson, miljösamordnare.

Startsida Jönköpings hållbarometer

Nu publiceras Jönköpings Hållbarometer

2011-07-08: Idag publiceras Hållbarometern på jonkoping.se. På Hållbarometern redovisas både kommunens miljömålsarbete och de övergripande målen från verksamhet- och investeringsplanen. Hållbarometern kommer att underlätta både för oss som arbetar med miljöfrågor och allmänhet, skolelever eller andra som söker lokal miljöinformation", säger miljöstrateg Annelie Wiklund.

Miljöaktuellt #6, 2011

Sveriges kommuner miljörankade

2011-06-29: Tidningen Miljöaktuellt har för tredje året i rad rankat Sveriges kommuner ur miljösynpunkt. Nytt för i år är att resultatet redovisas med hjälp av Miljöbarometern. I webbredovisningen kan du kolla resultatet för din egen kommun eller följa utvecklingen fråga för fråga.

Nu publiceras Kristianstads miljöbarometer

Nu publiceras Kristianstads miljöbarometer

2010-12-06: Kristianstads kommun bjuder idag in till pressträff för att lansera sin Miljöbarometer. "Vi är stolta över att presentera miljöbarometern. Miljöbarometern kommer att vara en resurs för oss som arbetar med miljöfrågor, men också ge information till intresserad allmänhet och skolelever som söker data för sina arbeten", säger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Danielsson.

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05