Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Nu publiceras Kristianstads miljöbarometer

2010-12-06:

Kristianstads kommun bjuder idag in till pressträff för att lansera sin Miljöbarometer. "Vi är stolta över att presentera miljöbarometern. Miljöbarometern kommer att vara en resurs för oss som arbetar med miljöfrågor, men också för intresserad allmänhet och skolelever som söker data till sina arbeten", säger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Danielsson.

Miljöbarometern i Kristianstad

Vill du veta hur miljön mår i Kristianstad? Har du funderat över luftkvaliteten eller hur det går för hotade arter i vattenriket? Då är miljöbarometern något för dig. Miljöbarometern är ett webbaserat verktyg för att kommunicera både miljösituationen i Kristianstad och kommunens miljöarbete. Du kan hitta allt möjligt från utsläpp av växthusgaser till inventeringar av sällsynta arter, säger miljöinformatör Katrine Svensson.

I samband med att de lokala miljömålen antogs år 2007 fastställdes också ett antal nyckeltal för att följa miljötillståndet. Dessa nyckeltal är basen i miljöbarometern. I miljöbarometern presenteras de olika nyckeltalen i form av diagram, tabeller och textkommenterar. Nyckeltalen visar trender och förändringar i miljötillståndet.

 

Kristianstads miljöbarometer

Artikel i Kristianstadsbladet

Pressmeddelande

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05