Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Finalisterna i Earth Hour City Challenge

Finalisterna till Earth Hour City Challenge har presenterats. Bland de tre svenska finalisterna kan vi hitta två användare av Miljöbarometern, Eskilstuna och Stockholm. Den tredje finalisten är Växjö. Totalt har 34 städer från hela världen gått vidare till final.Earth Hour City Challenge är en global stadsutmaning som startades av WWF 2011. Förra årets svenska Earth Hour-stad blev Uppsala, och vinnare globalt blev Vancouver i Kanada. Syftet med tävlingen är att uppmuntra städer som arbetar med klimatfrågor och ge inspiration till städer runtom i världen. Klimatutmaningen anordnas av Världsnaturfonden i samarbete med ICLEI (Local Governments for Sustainability) och deltagarna rapporterar sina utsläpp, klimatåtaganden och åtgärder till Carbon Cities Climate Registry (CCCR).

Från Sverige deltog i år tio städer i klimatutmaningen och nu har två användare av Miljöbarometern, Stockholm och Eskilstuna gått vidare till final. Den tredje finalisten är Växjö. Eskilstuna har gjort en storsatsning på förnybar elproduktion via vind- och solkraft. Stockholm har inriktat sig på ökad klimatkommunikation med stockholmsborna, på biogas och på solceller. Växjö har med målet att bli helt fossilfritt 2030 gjort åtgärder för kraftvärmeutbyggnad.

Under februari ska 14 nationella vinnare koras och den globala vinnaren i klimatutmaningen utses den 27:e mars i Vancouver.

Relaterade sidor

Uppföljningar

Miljöredovisa på webben!

Huvudområden

Senaste nytt om Miljöbarometern

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05