Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Nu publicerar Botkyrka kommun sin miljöbarometer

2012-11-27

Botkyrka kommun i södra Stockholm publicerar nu sin miljöbarometer, där invånare och andra intresserade kan följa miljöutvecklingen i kommunen. I Miljöbarometern finns ett 70-tal indikatorer som var och en säger något om miljötillståndet.

Syftet med Miljöbarometern är att intresserade medborgare, politiker och anställda ska kunna följa miljöutvecklingen i kommunen så att insynen och delaktigheten i kommunens miljöarbete ökar.

Botkyrkas miljöbarometer

"I Miljöbarometern finns massor av intressant statistik över miljötillståndet i Botkyrka, till exempel statistik över utsläpp av växthusgaser, biologisk mångfald och vattenkvalitet", säger Ingrid Molander, Miljöchef i Botkyrka.

Botkyrka kommun har belönats med flera utmärkelser för sitt framgångsrika miljöarbete, bland annat hederspris i WWF Earth Hour Challenge för sitt arbete med att främja en hållbar livsstil. Botkyrka hamnade även på första plats när tankesmedjan FORES rankat Sveriges kommuner utifrån hur framgångsrika de varit med att minska sina växthusgasutsläpp. Genom Miljöbarometern kan nu var och en ta del av utvecklingen.

Botkyrkas Miljöbarometern kommer framöver att kompletteras med fler indikatorer och befintliga indikatorer kommer att uppdateras kontinuerligt med nya miljödata.

Botkyrkas miljöbarometer

Relaterade sidor

Uppföljningar

Miljöredovisa på webben!

Huvudområden

Senaste nytt om Miljöbarometern

Delområden

Lanseringar

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05