Gå direkt till sidans innehåll
Miljöbarometern logo

IT-verktyg för miljöredovisning på webben

Järfälla väljer Miljöbarometern

2012-02-27

Järfälla kommun
Fotograf: Mikael Nasberg

Järfälla kommun är ny användare av Miljöbarometern och blir därmed den fjärde kommunen i Stockholms län som använder verktyget för att miljöredovisa på webben.

- Med Miljöbarometern ska vi följa upp och redovisa vår miljöplan. Vi har tagit fram miljömål både för Järfälla som geografiskt område och för kommunen som organisation. Miljöbarometern kommer att göra det enklare att hålla koll på hur arbetet med att nå de här målen går, både för oss som jobbar inom kommunen och för de som bor här, säger Per Skyllberg, miljöplanerare Järfälla kommun.

Miljöambitionerna är höga i Järfälla; kommunen strävar efter att erbjuda de bästa förutsättningarna för hållbar utveckling i Stockholms län. Gröna nyckeltal ska visa hur miljötillståndet och miljöarbetet i kommunen utvecklas.

Järfälla kommun har tidigare nominerats till årets IT-kommun och arbetar efter en e-strategi där en av komponenterna är ökad insyn och deltagande. Ett av syftena med Miljöbarometern är just att öka insynen och deltagandet. Eftersom informationen som samlats in kommer att göras tillgänglig på webben kommer vem som helst att kunna ta del av och använda den.

- Vi tror att Miljöbarometern kommer att bidra till att vi når en högre grad av insyn och deltagande i kommunen. Invånare och andra intresserade kommer att kunna följa och ta del av kommunens miljöarbete i större utsträckning än tidigare vilket vi tycker är positivt, säger Per Skyllberg.

Miljöbarometern används sedan tidigare av 18 kommuner i Norden, varav tre i Stockholms län; Stockholms stad, Huddinge och Botkyrka.


Läs mer om Järfällas miljöarbete

Järfälla kommuns E-strategi

Relaterade sidor

Huvudområden

Senaste nytt om Miljöbarometern

Delområden

Nya kunder

Miljöbarometern Sverige AB | info@miljobarometern.se | 08-720 35 05